Als zelfstandig wonen niet gaat

Misschien kunt u naar een woning waar u dag en nacht begeleiding en zorg kunt krijgen. U heeft dan een eigen kamer en woont samen met meer mensen in één huis.

Neem contact op met 't Baken. Wij kunnen met u meedenken en helpen u verder.

Op de website MEE Woonwinkel kunt u zoeken naar woningen in de buurt.

MEE woonwinkel

Website
www.meewoonwinkel.nl

Misschien heeft u recht op beschermd wonen. Dit is een veilige woonomgeving voor mensen met psychische problemen die dag en nacht bescherming of begeleiding nodig hebben. U heeft een eigen kamer en woont samen met meer mensen in één huis. U krijgt begeleiding van een verpleegkundige. De verpleegkundige helpt u met de dagelijkse dingen.

Neem contact op met 't Baken. Wij denken met u mee en helpen u verder.

Op de website MEE Woonwinkel staan naar huizen voor beschermd wonen in de buurt.

't Baken gemeente Lochem

Zoekt u naar manieren om langer thuis te blijven wonen? Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Heeft u moeite met het vinden van een baan? Gaat het financieel even niet makkelijk? Maakt u zich zorgen om een ander? Speelt er zo veel dat u het even niet meer weet?

Voor al deze en andere vragen over zorg, jeugd, werk en inkomen, kunt u bij ’t Baken terecht. Op deze website vindt u informatie over zorg, opvoeden, wonen, werk,  inkomen en meedoen en gegevens van organisaties die u kunnen helpen.

Als u er niet uit komt of u wilt graag iemand spreken, neem dan gerust contact met ons of kom langs.

Samen zorgen we ervoor dat u weer verder kunt!

Bezoekadres
Hanzeweg 8
7421 CR Lochem
Website
www.bakenlochem.nl
E-mailadres
info@bakenlochem.nl
Telefoonnummer
0573 - 28 92 90

Misschien kan uw woning nog aangepast worden. Neem contact op met 't Baken voor meer informatie. Als aanpassen niet kan, moet u misschien verhuizen naar een aangepaste woning.

Heeft u snel een andere woning nodig? Dan kunt u misschien een urgentieverklaring krijgen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang als er een geschikte woning vrijkomt. Kijk op de websites van IJsseldal Wonen en Viverion voor meer informatie.

IJsseldal wonen - huurwoning met spoed

Website
www.ijsseldalwonen.nl/huurwoning-met-spoed

Viverion - urgentie

Website
www.viverion.nl/urgentie

Waar u kunt wonen, hangt af van uw situatie. Om dat te beoordelen kunt u een aanvraag doen bij het CIZ voor een indicatie.

Als u een indicatie van het CIZ krijgt, kunt u wonen in een verpleeghuis. Hier kunt u wonen als u door een ernstige ziekte of zware beperking veel zorg nodig heeft. Krijgt u geen indicatie van het CIZ? Neem contact op met 't Baken. Wij kunnen met u meedenken voor mogelijke oplossingen.

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Website
www.ciz.nl
Telefoonnummer
088 789 10 00

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) - Indicatie aanvragen

Website
www.ciz.nl/aanvragen

Neem voor advies en informatie contact op met 't Baken.