Hulp bij vervoer

In de meeste bussen en treinen kunt u met een rollator of rolstoel reizen. Kijk op de website van het vervoersbedrijf wat er mogelijk is.

Met een scootmobiel mag u wel mee in de trein, maar niet in de bus. Soms mag u ook met uw scootmobiel mee in tram of metro. Kijk op de website van uw vervoerder wat er mogelijk is.

Heeft u hulp nodig bij het reizen? Op veel stations kan de NS u helpen met het reizen met de trein. Bel minimaal 1 uur voordat u wilt vertrekken met de NS. Vertel welke reis u wilt maken. Geef aan of er een rolstoel, scootmobiel of begeleider meegaat. De NS-medewerkers helpen u dan de trein in en uit.

Meer informatie over reizen met de trein vindt u op de website van NS.

Kunt u niet alleen reizen met het openbaar vervoer? Misschien komt u in aanmerking voor een OV-Begeleiderskaart. Hiermee kan er iemand gratis met u meereizen. Kijk voor meer informatie op de website van Argonaut.

Of kijk op de websites van Arriva en Keolis voor hulp bij reizen met trein en bus.

Welzijn Lochem heeft twee busjes om inwoners van de gemeente Lochem te vervoeren. Dat kan zowel een locatie binnen de gemeente zijn als verder weg. Ze zijn voorzien van een rolstoellift. Wilt u gebruik maken van een busje, kijk dan op de website van Welzijn lochem.

Arriva - reizen als mindervalide

Website
https://www.arriva.nl/over-je-reis/met-een-beperking/

Keolis - toegankelijkheid

Website
klantenservice.keolis.nl/Toegankelijkheid

NS - reizen met een functiebeperking

Website
www.ns.nl/reizen-met-een-beperking

Met PlusOV reist u binnen de regio van deur tot deur. U betaalt minder dan bij een gewone taxi. Bij het reserveren geeft u aan dat uw rollator, rolstoel of scootmobiel met u mee reist. Kijk voor meer informatie op de website.

Reist u binnen de gemeente? Dan kunt u een ritje boeken met de E-TRIP. Reserveren kan telefonisch of via de website.

Buiten de regio (verder dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf uw woonadres)  kunt u reizen met de speciale taxi van Valys. U krijgt dan jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget. Daarmee kunt u reizen voor 20 cent per kilometer. Reist u meer? Dan betaalt u € 1,30 per kilometer. Een begeleider mag gratis mee. Kijk op de website voor meer informatie.

Via de Vrijwilligerscentrale Lochem is het mogelijk dat iemand u zo nu en dan rijdt. U betaalt hier wel een onkostenvergoeding voor.

Welzijn Lochem heeft twee busjes om inwoners van de gemeente Lochem te vervoeren. Dat kan zowel een locatie binnen de gemeente zijn als verder weg. Ze zijn voorzien van een rolstoellift. Wilt u gebruik maken van een busje, ga dan naar de website via onderstaande knop: Welzijn Lochem - busjes

Welzijn Lochem heeft een team van vrijwillige chauffeurs die met hun eigen auto autoritjes verzorgen. Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, familie of vrienden; ook als het verder weg is! Waar nodig bieden zij een stukje extra service, zoals begeleiding naar de wachtkamer. Ga naar de website via onderstaande knop: Welzijn Lochem - vrijwilliger voor vervoer.

PlusOV

Website
https://www.plusov.nl/
E-mailadres
info@plusov.nl
Telefoonnummer
088 - 758 76 54

Welzijn Lochem - vrijwilliger voor vervoer

Website
https://welzijnlochem.nl/vrijwilligers/vrijwilliger-voor-vervoer/