Uitkering bij werkloosheid

Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u hulp krijgen van een professionele cliëntondersteuner. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.

De cliëntondersteuner helpt u met:

  • uitzoeken wat de juiste zorg of ondersteuning voor u is
  • in contact komen met de juiste organisaties
  • aanvragen van de juiste zorg of ondersteuning
  • de administratie die nodig is voor de zorg of ondersteuning

MantelzorgNL

Website
www.mantelzorg.nl
E-mailadres
mantelzorglijn@mantelzorg.nl
Telefoonnummer
030 760 60 55

Sociaal Raadslieden

Sociaal Raadslieden hebben kennis op gebied van wet- en regelgeving van een uitkering bij werkloosheid. Zij kunnen met u mee kijken of u recht heeft op een uitkering bij werkloosheid, maar ook bij vragen als u al een uitkering ontvangt.

Spreekuren
Gorssel: Den Oldenhof, maandag 9.00 - 10.00 uur
Lochem: Gemeentehuis, maandag 14.00 - 15.00 uur

Postadres
Boterstraat 2 2
Website
www.sensire.nl/sociaal-raadsliedenwerk
E-mailadres
srw@sensire.nl
Telefoonnummer
088 - 260 91 82

MEE Samen - cliëntondersteuning

Contactpersoon: Dofien Houwer

Website
www.meesamen.nl/mee-in-jouw-gemeente/lochem
E-mailadres
info@meesamen.nl
Telefoonnummer
088 633 0633

Als u werkloos wordt (vanuit een baan in loondienst) kunt u misschien een WW-uitkering krijgen. Een WW-uitkering vraagt u aan bij UWV. Lees alles over de voorwaarden op de website van UWV.

Stopt uw WW-uitkering en heeft u nog geen nieuw werk gevonden? Mogelijk heeft u recht op:

  • IOW-uitkering: een uitkering voor werkloze ouderen. U vraagt de IOW-uitkering aan bij UWV.
  • IOAW-uitkering: een uitkering voor ouderen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. U vraagt de IOAW-uitkering aan bij de gemeente.
  • Bijstandsuitkering: een uitkering voor als u niet genoeg geld heeft om rond te komen en geen recht heeft op een andere uitkering. Bijstand vraagt u aan bij de gemeente.
  • IOAZ-uitkering: een uitkering voor zelfstandigen van 55 jaar of ouder die te weinig verdienen met hun bedrijf en ermee willen stoppen. U vraagt de IOAZ-uitkering aan bij de gemeente. Let op: doe de aanvraag voordat u stopt met het bedrijf.

Lees meer over deze uitkeringen op de website van de Rijksoverheid.

Neem contact op met ’t Baken voor informatie en advies.

't Baken gemeente Lochem

Zoekt u naar manieren om langer thuis te blijven wonen? Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Heeft u moeite met het vinden van een baan? Gaat het financieel even niet makkelijk? Maakt u zich zorgen om een ander? Speelt er zo veel dat u het even niet meer weet?

Voor al deze en andere vragen over zorg, jeugd, werk en inkomen, kunt u bij ’t Baken terecht. Op deze website vindt u informatie over zorg, opvoeden, wonen, werk,  inkomen en meedoen en gegevens van organisaties die u kunnen helpen.

Als u er niet uit komt of u wilt graag iemand spreken, neem dan gerust contact met ons of kom langs.

Samen zorgen we ervoor dat u weer verder kunt!

Bezoekadres
Hanzeweg 8
7421 CR Lochem
Website
www.bakenlochem.nl
E-mailadres
info@bakenlochem.nl
Telefoonnummer
0573 - 28 92 90

Bijstand is een uitkering van de gemeente. Heeft u niet genoeg inkomen of vermogen om van te leven? Als u voldoet aan de voorwaarden kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Een bijstandsuitkering helpt u zolang u te weinig geld heeft om van te leven. De uitkering stopt als u (weer) aan het werk gaat en u weer voldoende inkomen heeft.

Een bijstandsuitkering wordt ook wel bijstand genoemd.

Of u bijstand krijgt hangt af van uw situatie. Wilt u daar meer over weten, of komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met ’t Baken. Zij kijken graag even met u mee en helpen u op weg.

't Baken gemeente Lochem - mijn inkomen

Website
https://www.bakenlochem.nl/mijn-inkomen

Misschien heeft u recht op een Bbz-uitkering. Dit is een uitkering die u maximaal 12 maanden ontvangt om uw inkomen aan te vullen. 

Bent u tussen de 55 jaar en de pensioenleeftijd? En wilt u stoppen met uw bedrijf omdat u er te weinig mee verdient? Dan komt u misschien in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. Dit is een aanvullende uitkering tot maximaal het bijstandsniveau. U moet deze uitkering aanvragen voordat u gestopt bent met uw bedrijf. 

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met ROZ. ROZ voert de Bbz-regeling en IOAZ uit voor de gemeente Lochem. 

Lees meer over de Bbz en IOAZ op de website van ROZ

ROZ Groep

Advies en financiering voor ondernemers en starters

Bezoekadres
Enschedesestraat 164
7552 CL Hengelo
Website
www.rozgroep.nl
E-mailadres
info@rozgroep.nl
Telefoonnummer
074 24 15 100

Misschien gaat u samenwonen, krijgt u een kind of gaat u een opleiding doen. Of heeft u een nieuw adres of rekeningnummer. Geef veranderingen meteen door aan UWV of aan de gemeente. Dan hebben zij altijd de juiste gegevens. En krijgt u altijd het juiste bedrag.

Wilt u weten welke veranderingen u zeker door moet geven? Kijk dan op de website van UWV (als u een uitkering van het UWV heeft) of neem contact op met 't Baken. Let op: u bent verplicht veranderingen meteen door te geven. Wanneer u dat niet doet, kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.


Als u een vergoeding voor uw vrijwilligerswerk krijgt, moet u dat opgeven bij de Belastingdienst. Of u belasting moet betalen, hangt af van de hoogte van de vergoeding. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de regels.

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Vraag dan eerst toestemming aan uw contactpersoon bij de 't Baken of bij het UWV. Het vrijwilligerswerk mag er niet voor zorgen dat u niet meer beschikbaar bent voor een betaalde baan.

Ook een vergoeding moet u melden bij uw contactpersoon bij 't Baken of bij het UWV. De vergoeding kan gevolgen hebben voor uw uitkering.

Lees meer over vrijwilligerswerk met een uitkering op de website van UWV. Ook de Vrijwilligerscentrale of de organisatie waar u vrijwilligerswerk doet, kunnen u informatie geven.

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Website
www.vrijwilligerswerk.nl

UWV - vrijwilligerswerk met een uitkering

Website
www.uwv.nl/vrijwilligerswerk

Belastingdienst - vrijwilligerswerk

Website
belastingdienst.nl/vrijwilligerswerk