Uitkering bij ziekte

Misschien gaat u samenwonen, krijgt u een kind of gaat u een opleiding doen. Of heeft u een nieuw adres of rekeningnummer. Geef veranderingen meteen door aan UWV of aan de gemeente. Dan hebben zij altijd de juiste gegevens. En krijgt u altijd het juiste bedrag.

Wilt u weten welke veranderingen u zeker door moet geven? Kijk dan op de website van UWV (als u een uitkering van het UWV heeft) of neem contact op met 't Baken. Let op: u bent verplicht veranderingen meteen door te geven. Wanneer u dat niet doet, kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.

Ook kunt u terecht bij Sociaal Raadslieden: 

Sociaal Raadslieden hebben kennis op gebied van wet- en regelgeving van een uitkering bij ziekte. Zij kunnen met u meekijken of u recht heeft op een uitkering bij ziekte, maar ook bij vragen als u al een uitkering ontvangt. 

Sociaal Raadslieden

Sociaal Raadslieden hebben kennis op gebied van wet- en regelgeving van een uitkering bij werkloosheid. Zij kunnen met u mee kijken of u recht heeft op een uitkering bij werkloosheid, maar ook bij vragen als u al een uitkering ontvangt.

Spreekuren
Gorssel: Den Oldenhof, maandag 9.00 - 10.00 uur
Lochem: Gemeentehuis, maandag 14.00 - 15.00 uur

Postadres
Boterstraat 2 2
Website
www.sensire.nl/sociaal-raadsliedenwerk
E-mailadres
srw@sensire.nl
Telefoonnummer
088 - 260 91 82

't Baken gemeente Lochem

Zoekt u naar manieren om langer thuis te blijven wonen? Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Heeft u moeite met het vinden van een baan? Gaat het financieel even niet makkelijk? Maakt u zich zorgen om een ander? Speelt er zo veel dat u het even niet meer weet?

Voor al deze en andere vragen over zorg, jeugd, werk en inkomen, kunt u bij ’t Baken terecht. Op deze website vindt u informatie over zorg, opvoeden, wonen, werk,  inkomen en meedoen en gegevens van organisaties die u kunnen helpen.

Als u er niet uit komt of u wilt graag iemand spreken, neem dan gerust contact met ons of kom langs.

Samen zorgen we ervoor dat u weer verder kunt!

Bezoekadres
Hanzeweg 8
7421 CR Lochem
Website
www.bakenlochem.nl
E-mailadres
info@bakenlochem.nl
Telefoonnummer
0573 - 28 92 90

Als u een vaste baan heeft, betaalt uw werkgever uw salaris door tot uw contract afloopt. Maar niet langer dan 2 jaar. Bent u na 2 jaar nog ziek? Vraag dan een WIA-uitkering aan bij UWV.

Bent u ziek maar heeft u geen vaste baan? Misschien heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. U vraagt deze aan bij UWV. Na 2 jaar stopt uw Ziektewet-uitkering. Bent u nog ziek? Vraag dan een WIA-uitkering aan bij UWV.

Wajong is een uitkering voor mensen die op jonge leeftijd een ziekte of handicap kregen. En daardoor minder mogelijkheden hebben om te werken.

Kijk op de website van UWV voor informatie over WIA, Ziektewet en Wajong.

Komt u niet in aanmerking voor een uitkering via het UWV? Neem dan contact op met 't Baken.

UWV - WIA

Website
UWV - WIA

UWV - Ziektewet

Website
UWV - Ziektewet

UWV - Wajong

Website
UWV - Wajong

Als u een vergoeding voor uw vrijwilligerswerk krijgt, moet u dat opgeven bij de Belastingdienst. Of u belasting moet betalen, hangt af van de hoogte van de vergoeding. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de regels.

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Vraag dan eerst toestemming aan uw contactpersoon bij de 't Baken of bij het UWV. Het vrijwilligerswerk mag er niet voor zorgen dat u niet meer beschikbaar bent voor een betaalde baan.

Ook een vergoeding moet u melden bij uw contactpersoon bij 't Baken of bij het UWV. De vergoeding kan gevolgen hebben voor uw uitkering.

Lees meer over vrijwilligerswerk met een uitkering op de website van UWV. Ook de Vrijwilligerscentrale of de organisatie waar u vrijwilligerswerk doet, kunnen u informatie geven.

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Website
www.vrijwilligerswerk.nl

UWV - vrijwilligerswerk met een uitkering

Website
www.uwv.nl/vrijwilligerswerk

Belastingdienst - vrijwilligerswerk

Website
belastingdienst.nl/vrijwilligerswerk