Uitkering voor ouderen

AOW is een basisuitkering voor ouderen. Iedereen in Nederland bouwt AOW op. Met welke leeftijd u AOW krijgt, hangt af van uw geboortedatum. U krijgt AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

AOW wordt uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Kijk op de website van de SVB voor meer informatie.

Krijgt u AOW maar heeft u weinig andere inkomsten? Bijvoorbeeld omdat u geen volledige AOW krijgt? Of wanneer uw partner nog geen AOW ontvangt en het gezinsinkomen te laag is. Dan kunt u misschien een AIO-aanvulling krijgen. Dit is een aanvullende bijstandsuitkering die zorgt dat u genoeg geld heeft om van te leven. Kijk op de website van de SVB voor meer informatie.

U kunt ook terecht bij Sociaal Raadslieden. Sociaal Raadslieden hebben kennis op gebied van wet- en regelgeving van een uitkering bij ziekte. Zij kunnen met u meekijken of u recht heeft op een uitkering voor ouderen, maar ook bij vragen als u al een uitkering ontvangt. 

Sociaal Raadslieden

Sociaal Raadslieden hebben kennis op gebied van wet- en regelgeving van een uitkering bij werkloosheid. Zij kunnen met u mee kijken of u recht heeft op een uitkering bij werkloosheid, maar ook bij vragen als u al een uitkering ontvangt.

Spreekuren
Gorssel: Den Oldenhof, maandag 9.00 - 10.00 uur
Lochem: Gemeentehuis, maandag 14.00 - 15.00 uur

Postadres
Boterstraat 2 2
Website
www.sensire.nl/sociaal-raadsliedenwerk
E-mailadres
srw@sensire.nl
Telefoonnummer
088 - 260 91 82

Sociale Verzekeringsbank - AIO

Website
www.svb.nl/aio

Sociale Verzekeringsbank - AOW

Website
www.svb.nl/aow

Misschien gaat u scheiden of samenwonen. Of heeft u een nieuw adres of rekeningnummer. Geef veranderingen meteen door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dan hebben zij altijd de juiste gegevens. En krijgt u altijd het juiste bedrag.

Wilt u weten welke veranderingen u zeker door moet geven? Kijk dan op de website van de SVB.

Ontvangt u naast uw AOW- of AIO-uitkering een uitkering? Of Wmo- of jeugdzorg van 't Baken? Dan bent u verplicht de veranderingen ook aan 't Baken door te geven.

SVB – wijziging doorgeven AIO

Website
www.svb.nl/aio/wijzigingen-doorgeven